הגישור כתחליף למשפט

הגישור כתחליף למשפט


בס"ד
מתמחים בייצוג בבתי הדין ופתרון בעיות סבוכות על פי ההלכה.

אם הסכסוך בו הנכם נתונים עדיין לא הגיע לנקודות רתיחה קריטיות ואובדן שליטה, ואם אתם עדיין מסוגלים לנהל שיח מכובד מבלי לגלוש לקרב מגע בכל מפגש, נציע לכם לנסות את הליך הגישור – שירות שמשרדנו, 'לרנר & סוויסה', מציע ללקוחותיו.

עבודתם של המגשרים נעשית באופן מקצועי ובמנותק לחלוטין ככל הניתן מהליך משפטי כלשהו הנוגע לסוגיות המונחות על שולחן Untitled-1הגישור. אם לא נקפיד על הפרדה בין מהלך הגישור למהלך המשפטי עלולים השניים לפגוע זה בזה ולהרוס כל חלקה טובה שאותה ננסה לטפח.

הליך הגישור הוא למעשה ההיפך המוחלט מדין ובוררות. תפקידו של המגשר הוא ליצור הליך הידברות עניינית בין הצדדים תוך פירוק מתחים ותרגום המטענים הרגשיים שהצטברו לקידום האינטרסים והצרכים של שני הצדדים ותוך ניסיון ומאמץ לשלב ביניהם. מתוך כך מתאפיין תהליך הגישור בגמישות מירבית כמעט ללא מגבלות.

בהליך הגישור ניתנת לבעלי הדין הזדמנות להגיע לפסק דין מוסכם המתחשב ככל שניתן באינטרסים של כל הצדדים מבלי לחפש את האשמים במצב שאליו הגיעו הצדדים ומבלי לנסות להעניש זה את זה. היעד הוא הפקת מרב התועלת מהמצב הנתון גם אם מצב זה אינו אלא בכי רע.

הליך הגישור מותנה בבסיסו ברצונם הטוב של כל המשתתפים ושיתוף פעולה כן מצידם. בהתקיים תנאים אלה מדובר בדרך המהירה והזולה שתוביל לפסק הדין המטיב עם שני הצדדים יותר מכל החלטה שיפוטית של כל בית דין או בית משפט מצוי.

יצוין כי לאחר הליך הגישור והגעה בו להכרעה ניתן לפנות לבית דין או בית משפט באמצעות המגשר המייצג את שני הצדדים על מנת להעניק להסכם הגישור תוקף של פסק דין ובכך להבטיח את קיומו. בהקשר זה נציין כי ישנם מקרים בהם אחד הצדדים אינו מעוניין בגושפנקה המשפטית להכרעת הגישור. דוגמא לכך היא כאשר חברת ביטוח היא אחת הצדדים בדיון. חברות אלה מעדיפות להציג עמדה נדיבה יותר בהליך גישור מאשר בבתי משפט וזאת מחשש לתקדים משפטי מחייב.

לעיתים לא מצליח הליך הגישור להגיע להסכם מקובל על שני הצדדים בכל תחומי המחלוקת. גם במקרים שכאלה מצליח הליך הגישור למצוא פתרונות מוסכמים לחלק ניכר מפרטי הסכסוך גם אם לא לגולת הכותרת שלו. בכך נותרת מהות המחלוקת מחודדת וממוקדת לעיונו והכרעתו של בית המשפט. במרבית המקרים הצדדים יגיעו לבית המשפט כשהם טעונים הרבה פחות זה על זה וממילא נכונים יותר לקבלת הכרעת דינו של בית המשפט בנושאים המעטים שעוד נותרו במחלוקת. כך שגם במקרה זה נזקי הצדדים ממוזערים ככל שניתן בנסיבות הסכסוך ביניהם.

כאן המקום להדגיש כי הליך הגישור פתוח לכל תחומי הסכסוכים הן בתחום האישי והן בתחום העסקי, בין באלה הנידונים בבתי הדין ובין בכאלה הנדונים בבתי המשפט. ניתן לקבוע כי כמעט לא קיים נושא שאין לו מקום בהליך הגישור.

טוביה לרנר,
טוען רבני ומגשר
Share by: